Recepty z kolejní kuchyňky – omeleta se žampiony
13.06.2014 07:42
Když se vám omrzí míchaná vejce...Ingredience: 2 větší vejce, 8-10 žampionů, máslo, sůl, pepřPostup: Nejprve si očistíme žampiony - oloupeme je, odkrojíme špatné části a poté je pokrájíme na plátky. Vejce v misce rozkvedláme vidličkou, osolíme a opepříme. Na pánvi necháme rozehřát trochu másla...
Recepty z kolejní kuchyňky – kuřecí játra s fazolkami
09.06.2014 11:45
Nebudu lhát, fazolky jsou moje oblíbená příloha, ale vám nic nebrání si jako přílohu dopřát rýži nebo rozpečenou bagetu. Ingredience: 200 - 250 g kuřecích jater, 1 větší cibule, cca 100 ml vody/vývaru, 1 lžíce kečupu, sůl, olivový olej + příloha - fazolky, rýže, pečivo,...Postup: Játra...
Recepty z kolejní kuchyňky – rychlá zeleninovo-masová pánvička
04.06.2014 11:12
Vím, že brokolice není obecně oblíbená zelenina, ale zkuste to s ní v tomto receptu, třeba se vám jí zželí... ;) Ingredience: 200 - 250 g vepřových plátků či medailonků, polovina brokolice, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, sójová omáčka, cukr moučka, olivový olej, sůl, pepřPostup:...
Recepty z kolejní kuchyňky – nadýchaná míchaná vajíčka
31.05.2014 13:44
Spousta lidí si možná zrovna klepe na čelo, proč sem proboha dávám recept na míchaná vejce. Na to mám jednoduchou odpověď - i míchaná vejce se musí umět připravit tak, aby byla vláčná a nadýchaná, takže s chutí do toho.Ingredience: 2-3 vejce, máslo, sůl, pepř, bageta či jiné pečivo k...
Recepty z kolejní kuchyňky – vepřové plátky s opečenou paprikou a dipem ze zakysané smetany
26.05.2014 09:56
Názorný příklad toho, co se dá vykouzlit s pomocí jediné pánve.Ingredience: 2 vepřové plátky, 1 červená paprika, zakysaná smetana, sušený česnek, olivový olej, sůl, pepřPostup: Vepřové plátky opatrně naklepeme hřbetem ruky a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme je olivovým...
Zase mi v lednici zbylo pár ingrediencí, stačilo jen dokoupit moje oblíbené fazolky a jídlo bylo na světě. Ingredience: 1 plátek vepřové pečeně/kotlety, 5-6 středních žampionů, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce Philadelphie nebo jiného smetanového sýra, fazolky jako příloha, sůl,...
Prague food festival se blíží…
16.05.2014 11:54
Už jen týden a královské zahrady Pražského hradu se znovu otevřou úžasnému třídennímu svátku jídla, tentokrát již po osmé... Prague Food Festival se stává čím dál známější událostí a většina z vás o něm již určitě slyšela, pokud ne a máte volno, na nic nečekejte a vyražte! Odměnou vám bude...
Recepty z kolejní kuchyňky – těstoviny po uhlířsku
12.05.2014 11:41
Kdo by nemiloval těstoviny, zvlášť když je tak jednoduché je připravit. Ingredience: 100 - 125 g libovolných těstovin, 10 dkg slaniny, 1 střední cibule, 1 vejce, 100 ml smetany, sůl, pepř, olivový olejPostup: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří, připravíme si omáčku. V misce...
Recepty z kolejní kuchyňky – jarní zeleninová polévka
06.05.2014 13:25
Miluju polévky a tahle je nejen jednoduchá, ale taky zdravá a barevná, zkrátka ideální na vítání jara.Ingredience: máslo, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 petržel, kus celeru, případně další libovolná zelenina (květák, kedlubna, ...), 1-2 vejce, hrst petrželky, libovolný bujon (zeleninový,...
Recepty z kolejní kuchyňky – hemenex se žampiony a rukolou
29.04.2014 11:48
Vejce jsou vděčnou a všestranně použitelnou surovinou, na koleji obzvlášť…
Ingredience: 1 vejce, pár plátků jakékoliv dobré šunky, větší hrst žampionů, 1 menší cibule, rukola k podávání, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Očistíme cibuli a žampiony a obojí nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme...
Záznamy: 131 - 140 ze 255