Recepty z kolejní kuchyňky – opečená cuketka
22.04.2014 10:51
Slouží jako příloha k masu nebo i jako hlavní jídlo, pokud vyberete větší cuketu a přidáte trochu kvalitní uzeniny.
Ingredience: 1 malá či střední cuketa, 3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, případně 10 dkg slaniny
Postup: Cuketu pořádně omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme ji na...
Většina pánů při pohledu na květák určitě ohrne nos (nebezpečně totiž připomíná brokolici), ale pro mě jakožto milovníka zeleniny je tahle kombinace perfektní.
Ingredience: 1 malý květák, 1 cibule, 10 dkg slaniny, hrst oblíbeného strouhaného sýra, olej, sůl
Postup: Květák rozebereme na menší...
Recepty z kolejní kuchyňky – rychlá omáčka na těstoviny
03.04.2014 11:46
Asi zatím můj nejstručnější a taky nejrychlejší recept :)
Ingredience: libovolné těstoviny (penne, vrtule, …), 4 lžíce smetany, 1 lžíce kečupu, 1 lžička magi, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli
Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. V misce smícháme všechny ostatní ingredience a...
Nový druh receptů – recepty z kolejní kuchyňky
27.03.2014 13:39
Ještě jednou všechny zdravím z Německa a rovnou vám představuji nový typ receptů, který se teď bude objevovat na mém blogu. Jak již název článku napovídá, nepůjde o úplně klasické recepty, ale o jídla, která se snadno (i nesnadno) dají připravit na kolejní kuchyňce. K tomuto nápadu mě...
Kmínový chléb s pivem
20.03.2014 14:43
Pokud doma nemáte domácí pekárnu a i přesto chcete zkusit upéct chleba, doporučuje tenhle, jde to totiž i bez kynutí!
Ingredience: 500 g hladké mouky, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sody, 1 lžička soli, 60 g másla, 4 lžičky kmínu, 2 vejce, 180 ml podmáslí,...
První gastronomické dojmy z Mainzu
09.03.2014 19:49
Zdravím všechny z Mainzu! Jak jsem slíbila, pokračuji i nadále v psaní svého blogu, dnes to bude jen něco málo na úvod a předem se omlouvám, že obsah nebude čistě jen o gastronomii :)
V Mainzu jsem zatím strávila jen necelé tři dny, ale už teď jsem z něj naprosto nadšená. Starému...
Škubánky s cukrem a mákem
06.03.2014 08:30
Někdo je nenávidí a někdo naopak miluje, do které skupiny patříte vy? ;)
Ingredience: 1 kg brambor, 350 g hrubé mouky, 1 lžička soli, sádlo či olej na omaštění, mák a moučkový cukr na dohotovení
Postup: Brambory oloupeme a omyjeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Zalijeme půl litrem vody,...
Ze zkouškového přes Nový Zéland až na Erasmus…
30.01.2014 13:32
Dnešní článek nebude tolik o gastronomii, jako spíš o mých budoucích plánech. Jak jsem již poznamenala na facebooku, bez újmy na duševním zdraví jsem se úspěšně prokousala zkouškovým obdobím a normálně by mě čekalo zasloužené volno až do nového semestru. Letos mi ale náhoda i výsledky mojí snahy...
Zapečené špagety se třemi druhy sýrů
27.01.2014 13:27
Narovinu přiznám, že tento recept je obyčejná česká zhůvěřilost, která s pravou italskou kuchyní absolutně nemá nic společného. Nicméně jsem ho jednou uvařila příteli ve svých kuchařských začátcích, a co čert nechtěl, jídlo se stalo jedno z jeho nejoblíbenějších. Takže, i kdyby jen...
Štrůdl s hruškovo-marcipánovou náplní
15.01.2014 18:15
Netradiční závin s vynikající náplní.
Ingredience: 1 rozválené listové těsto, 4 hrušky, 1 citron, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 50 g marcipánu, 50 g loupaných nasekaných mandlí, 1 vejce, 2 lžíce krupicového cukru
Postup: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky....
Záznamy: 141 - 150 ze 255