mary.ko@seznam.cz

Archiv článků

Fazolový salát

05.01.2014 11:15
Napůl teplý, napůl studený a se sladkokyselou zálivkou, zkrátka výborné… Ingredience: 250 g třešňových rajčátek, 1 konzerva bílých fazolí, 10 dkg choriza, 1 červená cibule, 2 velké hrsti salátových lístků, 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce medu, olivový olej, sůl, pepř Postup: Rajčátka omyjeme,...
Tak tu zase máme konec roku a stejně jako spousta dalších si v hlavě přehrávám uplynulých dvanáct měsíců a přemýšlím i o těch následujících… Nejdřív bych se ale ráda trochu rozepsala o nové pobočce sítě obchodů Julius Meinl. Zdroj:...
Letos jsem se k Vánocům rozhodla nadělovat speciální jedlé vánoční balíčky složené z domácích čokoládových a brusinkových sušenek, a protože jak u obdarovaných, tak na facebooku měly velký úspěch, rozhodla jsem se o recepty s vámi podělit… Brusinkové sušenky: 600 g bílé čokolády, 200...

Pórkový krém

12.12.2013 10:04
Zima je tu a co lépe se k ní hodí než teplá polévka. Ingredience: 1 velký pórek, zeleninový vývar nebo voda, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, olivový olej Postup: Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na troše olivového oleje ho pak v hrnci smažíme cca 3 minuty. Zalijeme...

Mexické tortilly

09.12.2013 10:59
Tortilly jsou velmi jednoduché a naplnit je můžete v podstatě čímkoliv, takže hurá do toho! Ingredience: 500 g mletého masa, 300 ml rajčatového pyré, 1 konzerva červených fazolí, 1 červená cibule, 5 lžic barbecue omáčky, tortillové placky, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 avokádo...
Trochu náročnější na přípravu, ale ten čas za to rozhodně stojí. Ingredience: 600 g kuřecích prsou, 60 g mandlových lupínků, 10 dkg slaniny, 800 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev), 2 střední cibule, 150 ml drůbežího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce medu, 2 lžičky grilovacího...

Cukrářský kurz

20.11.2013 11:59
Loni k Vánocům jsem od maminky dostala překvapení v podobě dvou voucherů na libovolný kurz v cukrárně Saint Tropez, a protože jsem již oba poukazy vyčerpala a z kurzů jsem byla nadšená, byla by škoda se o nich nerozepsat. Nejdřív ale něco málo o cukrárně… O Saint Tropez jsem se...
Můžete je jíst samotné, s pečivem, těstovinami, rýží, zkrátka s čímkoliv co máte rádi. Ingredience: 500 g mletého masa, 1 vejce, 400 g mrkve, 1 větší cibule, kousek zázvoru, 300 g rajčatového pyré, 1 konzerva krájených rajčat, 1 lžíce krupicového cukru, 1 lžička drceného kmínu, olivový olej,...
I když samotný koláč je vynikající, nejvíce nás na receptu dostaly dýňové hranolky. Ingredience: 3 vejce, 1 kelímek ricotty, 200 g mraženého listového špenátu, 2 jarní cibulky, 80 g bazalkového pesta, 750 g dýně hokkaidó, 120 g sušených rajčat, 1 balení listové těsta Postup:  Špenát rozmrazte,...
Poslední slunečný víkend za námi a podzim neodvratně před námi… Každý si s podzimem spojuje trochu něco jiného. Někdo si vybaví zbarvené listí a sychravé počasí, někdo zkracující se dny a dlouhé noci a někdo si vybaví spoustu jídelních příležitostí :) Podzim je totiž spojen s mnoha a...
Záznamy: 151 - 160 ze 255
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>