Vepřové kotlety s hořčično-smetanovou omáčkou
27.10.2013 09:10
Jednoduché a dobré, navíc z nich můžete udělat jak dietní, tak vydatnou večeři.
Ingredience: 4 vepřové kotlety, 2 větší cibule, 75 ml bílého vína, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 150 ml smetany ke šlehání, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme....
Palačinky s banánem
18.10.2013 11:46
Představte si to – sychravý podzimní den, vy jste doma v teple a k tomu si dopřejete tuhle úžasnou palačinku…
Ingredience: 130 g hladké mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, 4 banány, máslo, špetka soli, moučkový cukr na posypání
Postup: Vejce rozkvedláme vidličkou a smícháme s mlékem,...
Burgery burgery burgery!
10.10.2013 23:07
Na burgery přišly zlaté časy. Dávno je to tomu, kdy si většina z nás pod tímto pojmem představila cheeseburger od McDonalda. V poslední době se otevřelo mnoho nových restaurací propagující americkou kuchyni anebo se čistě specializující na vynikající kouřem ovoněné maso skrývající se...
Kuřecí salát s mangem a červenou cibulí
09.10.2013 16:13
Ideální na doplnění vitaminů a energie.
Ingredience: 2 kuřecí řízky, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce mangového čatní, 1 limeta, 1 salát little gem, 1 zralé mango, ½ červené cibule, 2 lžičky sezamových semínek, 2 lžičky kari koření, olivový olej, sůl
Postup: Kuřecí řízky z obou stran osolíme a...
Gastronomie v Amsterdamu a Bruselu
06.10.2013 11:16
Koncem srpna jsem s kamarádkou podnikla výlet vstříc dvěma známým evropským městům a to Amsterdamu a Bruselu. Výlet jsme si jakožto dámskou jízdu pořádně užily a protože zbožňuji jídlo a vše kolem něj, musela se mnou kamarádka přetrpět všechny možné trhy, specializované obchody a různé...
Zapečené brambory
25.09.2013 14:13
Existují na více než milion různých způsobů, tohle je ten můj.
Ingredience: 500 g brambor, 4 jarní cibulky, 20 dkg strouhaného eidamu, 10 dkg slaniny, 1 nožička oblíbené klobásky, 2 vejce, 100 ml smetany, sůl, pepř
Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme...
Masarykovo menu
19.09.2013 10:00
Zdroj: https://www.pragueout.cz/
Léto nám pomalu, ale jistě skončilo, což ovšem v gastronomickém světě rozhodně není důvod truchlit. Kromě všudypřítomných a všeobecně známých vinobraní probíhá od 9. do 29. září festival s názvem „Masarykovo menu.“ Tato akce vám přiblíží českou...
Střípky z letošního Foodparade
14.09.2013 11:08
Minulý víkend proběhl mnou již zmiňovaný Foodparade (viz moje předchozí články) a i když jsem na akci byla v oba dva dny, určitě jsem nehladověla (spíš naopak), protože bylo rozhodně co ochutnávat!
Festival na mě od začátku působil velmi příjemně, navíc nám vyšlo krásné počasí (poslední...
Kulajda
11.09.2013 19:05
Česká klasika, která bohatě vystačí jako hlavní chod.
Ingredience: 250 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 – 4 lžíce hladké mouky, 500 ml tučné zakysané smetany, 4 velké brambory, 1 lžíce octa, 6 vajec, svazek kopru, 2 snítky libečku, 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, ¼...
Hostina pro tisíc
08.09.2013 10:56
Hostina pro tisíc, zní to zajímavě? Ještě zajímavější je totiž účel a cíl této gastronomické události. Akce je iniciativou skupiny „Zachraň jídlo“, která se snaží společnost upozornit na problém plýtvání jídlem, což je v našem civilizovaném světě bohužel velmi častá a nepříliš diskutovaná...
Záznamy: 161 - 170 ze 255