Taste of America
24.07.2013 16:22
Co se vám vybaví, když se řekne americká kuchyně? Hamburger s hranolky a coca-colou ve stylu Mc Donald’s? Nedivila bych se. Ve skutečnosti ale znamená americká kuchyně něco mnohem víc a o tom vás dokáže přesvědčit festival „Taste of America“.
Zdroj:...
Skořicovo-jahodový koláč
19.07.2013 14:32
Voní létem…
Ingredience: 175 g změklého másla, 175 g mletých loupaných mandlí, 175 g třtinového cukru, 175 g hladké mouky, 1 a ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 1 velké vejce + 1 žloutek, 450 g jahod
Postup: Všechny ingredience kromě jahod smícháme, nejlépe to jde pomocí...
Řízky s parmazánovo-citronovou strouhankou
11.07.2013 15:23
Trochu oživená klasika…
Ingredience: 4 vepřové řízky, 3 plátky světlého toustového chleba, 1 citron, 50 g strouhaného parmezánu, 50 g piniových oříšků, 2 snítky rozmarýnu, hladká mouka, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme....
Francouzský trh
07.07.2013 10:02
Francouzský trh jsem měla možnost navštívit už loni v létě a byla jsem z něj nadšená. Trh se koná již poněkolikáté na Kampě a jeho součástí je prezentace klasických francouzských výrobků jako jsou sýry, domácí klobásky, paštiky, vína, palačinky… Kromě toho je atmosféra trhu podtržena...
Cizrnovo-rukolový salát s tuňákem a vejci
25.06.2013 11:22
Sytý a výborný salát, přidejte k němu opečenou bagetku a máte hotovou večeři.
Ingredience: 1 plechovka cizrny, 2 plechovky tuňáka, rukola (pro 4 osoby cca 4 hrsti), 4 jarní cibulky, 4 lžíce citronové šťávy, majonéza, 4 vejce sůl, pepř
Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme...
Šťavnaté léto
20.06.2013 09:23
A máme tu další výborný jídelní festival se skvělým námětem! Léto nám snad už konečně začalo a to by se mělo projevit i v našem jídelníčku. Odlehčeným tříchodovým menu nabízející čerstvé ovoce a zeleninu, grilovaná masa a lehké dezerty se zkrátka nedá odolat. Tak se mrkněte na:...
Apetit piknik
19.06.2013 10:29
Sobota 22. června se nezadržitelně blíží a pro mě a spoustu dalších lidí to znamená jediné – bude Apetit piknik! Akce, která se bude opakovat „teprve“ potřetí, ale už teď má obrovský úspěch. Princip je jednoduchý, vezměte si dobrou společnost, deku a jídlo a pití nechte na ostatních. Na pikniku...
Jahodové hody
12.06.2013 18:39
Nevíte kam v sobotu vyrazit a chcete si konečně užít léto? Pak vyražte na procházku a cestou se zastavte v nákupním centru Eden. Bude se tu totiž konat 1. ročník „Jahodových hodů“, kde budete moct ochutnat spoustu jahodových jídel od knedlíků, palačinek, zmrzlin až po jahodové pivo! Kromě...
Rybí filé se slaninou, salátem a hráškem
10.06.2013 12:06
Na tomto receptu mne nejvíc zaujala úprava salátu, a ačkoliv jsem si jí zpočátku nebyla příliš jistá, salát si mě naprosto získal.
Ingredience: 2 filety z oblíbené ryby, 2 saláty little gem nebo římský salát, 150 g mraženého hrášku, 10 dkg slaniny, 2 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek...
Pečená hlíva ústřičná s celerovou kaší
06.06.2013 11:41
Při prvním pokusu tohoto receptu se přítel tvářil dost nepřesvědčivě, ale po ochutnání uznal, že i jen z celeru a hub se dá vykouzlit skvělá večeře.
Ingredience: 300 g hlívy ústřičné, 1 palice česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, bylinky – tymián, rozmarýn, šalvěj,…
Na celerovou kaši: 1...
Záznamy: 181 - 190 ze 255