Kuřecí prsa caprese
30.05.2013 12:40
Kuřecí maso nepatří mezi moje oblíbené, protože se velmi snadno vysuší, ale náplň v tomto receptu způsobí, že řízky zůstanou šťavnaté a výborné.
Ingredience: 2 kuřecí prsní řízky, 4 nakládaná sušená rajčata, 100 g mozarelly, bazalka, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Předehřejeme troubu na 200...
Mléko, pít či nepít?
30.05.2013 12:25
Mléko. Běžná součást jídelníčku mnoha z nás. A přesto ohledně něj vzniká jedna z největších a nejrozporuplnějších diskuzí. Vždy jsem si myslela, že s mlékem je to jednoduché. Od mala mi byl vštěpován názor, že mléko je zdravé a že by se mělo pít. A přesto jsem v poslední době...
Zapečené banány s bochánky
21.05.2013 10:44
Na recept jsem narazila náhodou při listování starými čísly Apetitu a po zjištění, že mám všechny ingredience v lednici, jsem se do něj hned pustila. A ačkoliv v časopise uvádí, že je dezert hodně vydatný, zmizel po večeři bez mrknutí oka…
Ingredience: 4 banány, 150 ml smetany ke šlehání,...
Rychlé špízy se salátem
18.05.2013 16:13
Jednoduché špízy, na které si v podstatě můžete napíchnout, co chcete.
Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce celozrnné hořčice, 8 plátků slaniny, 8 vepřových nebo jakýchkoliv jiných oblíbených klobásek, 16 malých žampionů, 16 třešňových rajčátek, sůl, pepř
Postup: Troubu...
Kukuřičná polévka s krevetami
05.05.2013 11:07
Poprvé jsem ji vařila na jednom srazu s kamarádkami, a ačkoliv jsem o ní původně nebyla úplně přesvědčená, naprosto mě dostala…
Ingredience: 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 rozdrcené sušené chilli papričky, 1 sáček mražené kukuřice, sůl, olivový olej, 100 g krevet
Postup: Cibuli...
Zapečené portobello
30.04.2013 11:09
Milovníci hub, připravte svoje chuťové buňky!
Ingredience: 4 hlavičky portobello, 150 g čedaru, 3-4 plátky bílého toustového chleba, 200 g grilovací klobásky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Portobello pořádně očistíme a z obou stran osolíme. Klobásky vymačkáme ze střívka...
Banánové muffiny
22.04.2013 11:44
Muffiny se zkrátka nikdy neomrzí!
Ingredience: 100 g změklého másla (ne rozpuštěného!), 250 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2 velké banány, 250 ml podmáslí, 300 g polohrubé mouky, sůl, prášek do pečiva, 1 čokoláda na vaření
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C, připravíme si formu...
A králem zeleniny se stává... Chřest!
22.04.2013 11:41
Jaro už nám snad propuklo v plné síle a tak jako je pro Velikonoce typický beránek, králík či vajíčka, pro gurmány a labužníky je okolo dubna typické období chřestu. Tato zelenina u nás zatím nemá moc velkou oblibu, což je opravdu škoda, protože se z ní dají vykouzlit jednoduchá a přitom zdravá...
Kuřecí kari s fazolkami
13.04.2013 10:39
Vynikající jídlo s asijským nádechem.
Ingredience: 1 cibule, 1 balení kuřecích stehenních řízků, 2 brambory, 500 ml rajčatového pyré, 20 dkg fazolek, 1 bílý jogurt, olej, kari koření
Postup: Cibuli, fazolky i brambory očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a brambory na kostky. Kuřecí řízky...
Citronovo-pažitkové gnocchi
04.04.2013 17:04
Můžete je podávat jako přílohu nebo je sníst jen tak samotné.
Ingredience: 1 kg gnocchi, 2 stroužky česneku, svazek pažitky, svazek petrželky, 4 lžíce piniových oříšků, 4 lžíce strouhaného parmezánu, 1 biocitron, olivový olej (cca 8 lžic), sůl, pepř
Postup: Pažitku i petrželku nakrájíme nadrobno....
Záznamy: 191 - 200 ze 255