Prošívaná deka
21.07.2018 19:42
Takové to nedělní pečení...
Ingredience: 5 vajec, 250 g cukru krupice + 3 lžíce do tvarohu, 500 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek, 125 ml slunečnicového oleje, 500 g polotučného tvarohu, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 5 lžic...
Domácí pizza
30.06.2018 18:43
Těsto na pizzu je mnohem jednodušší, než se zdá a navíc se dá pohodlně zamrazit do zásoby.
Ingredience: 500 g hladké mouky + na podsypání, 1/2 kostky droždí, 250 m vlažné vody, 1 lžíce panenského olivového oleje, špetka soli, špetka krupicového cukru, ingredience dle typu pizzy
Postup: Do...
Na skok do Belgie
08.06.2018 17:31
Už jste někdy ochutnali belgickou kuchyni? V Evropě je Belgie z hlediska gastronomie většinou upozaděna velikány jako Itálie, Španělsko či Francie a přitom je to taková škoda! Belgie totiž mimo čerstvých ryb a mořských plodů nabízí i pro ni tak typické prvotřídní nadvakrát smažené hranolky, vafle...
Bábovka s čokoládou a ořechy
22.05.2018 17:41
Čokoláda, ořechy a rozinky, co více dodávat :)
Ingredience: 4 vejce, 250 g změklého másla, 180 g krupicového cukru, 5 lžic zlatého sirupu, 1 lžička vanilkového extraktu, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 50 g mletých mandlí, 100 g lískových oříšků, 200 g kvalitní tmavé čokolády,...
Toskánský gastronomický ráj
03.05.2018 18:44
Co si vybavíte, když se řekne Toskánsko? Itálii, Florencii, víno? Skvělé jídlo? Ano, ano, ano a ano!
O Toskánsku jsem z hlediska gastronomie nikdy neměla pochyby, ale až reálná návštěva mi ukázala, že tento italský kraj je poklad. Samozřejmě jsem jej neprocestovala celý, ale i drobná...
Koprová omáčka
21.04.2018 08:24
Na světě existují pouze dva druhy lidí – ti, co koprovku nesnáší a ti, co ji milují. Naštěstí patřím do té druhé skupiny, takže tady je recept.
Ingredience: 30 g másla, 40 g hladké mouky, 250 ml libovolného vývaru, 200 ml mléka, 1 smetana ke šlehání, ocet, sůl, hrst...
Do Asie v Praze
06.04.2018 07:13
Není to tak dlouho, kdy jste si pod tím nejlepším z asijské kuchyně u nás v Čechách mohli představit maximálně kung pao nebo smažené nudle s kebabem z rychlého občerstvení. Situace je naštěstí dnes už úplně jiná a obzvlášť v Praze najdete spoustu míst, kde můžete okusit...
Velikonoční nádivka
01.04.2018 08:40
Správně by v ní měly být kopřivy, ale výborná je i bez nich třeba s petrželkou nebo v tomto případě s jarní cibulkou.
Ingredience: 5 rohlíků, 3 vejce, 200-300 g vařeného uzeného, 100 ml mléka, svazek jarní cibulky, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup: Jarní cibulku...
Mrkvové muffiny s pomerančem
18.03.2018 13:44
Moje oblíbené – mrkev udělá muffiny krásně vláčné a kombinace ořechů, pomeranče a skořice je ještě vylepší.
Ingredience: 280 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 115 g moučkového cukru, 200 g mrkve, 50 g vlašských ořechů, 1...
Tyrolské knedlíčky se špenátem
07.03.2018 18:14
Knedlíky nemusí být jen příloha, naopak mohou s přehledem hrát i hlavní roli a takhle krásně v ní zazářit :)
Ingredience: 1 střední cibule, 6 housek (nejlépe den starých), 300 g čerstvého špenátu, 3 vejce, 100 g strouhaného parmezánu + na posypání, 5 lžic mléka, 5 lžic hladké mouky,...
Záznamy: 21 - 30 ze 255