Hmyz, chilli, perník aneb jak Foodparade opět příjemně překvapil
09.09.2015 12:34
Není novinkou, že z každé gastronomické akce, kterou navštívím, napíši krátké shrnutí a taktéž není překvapením, že si ode mě Foodparade jako každý rok opět vysloužil celkově pozitivní hodnocení. Ale popořádku.
Na festival jsme jako obvykle vyrazili již v sobotu dopoledne,...
Parikovo-rajčatový krém s tzatziki
01.09.2015 17:06
Zeleninové polévky a krémy jsou moje oblíbené, za prvé proto, že jsou velmi jednoduché a za druhé z toho důvodu, že je můžete podávat teplé i studené.
Ingredience: 2 červené papriky, 2 rajčata, 1 cibule, 500 ml – 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř, olivový olej
Na tzatziki: 1 větší salátová...
Pozvánka na zmrzlinu a do Trojského zámku
29.08.2015 11:49
Tenhle článek bude trochu rychlovka, protože za chvíli musím na autobus směrem na Černý most, ale ve stručnosti je síla, tak mi to doufám odpustíte :) Léto sice pomalu končí, ale to neznamená, že by s ním končily i různé gastronomické akce, právě naopak! Pokud ještě nemáte plány na zítřejší...
Grilovaný hermelín s cherry rajčátky a fazolkami
19.08.2015 07:33
Perfektní jako lehký oběd nebo večeře.Ingredience: 2 hermelíny Pepa na grill, 20 dkg fazolek, 2 hrsti cherry rajčátek, olivový olej, libovolná směs sušeného kořeníPostup: V misce promícháme olivový olej (2-4 lžíce) s kořením (já použila směs červeného, černého a zeleného drceného...
Salát s olivami, vejcem a grilovanou slaninou
07.08.2015 14:18
Salát, který je geniální svou jednoduchostí.Ingredience: libovolná směs salátových lístků, 2 vejce, 10 dkg slaniny, 2 hrsti černých oliv, parmazán, olivový olej, sůl, pepřPostup: Salátové lístky rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek. Použít můžete prakticky jakékoliv - rukolu, baby špenát,...
Výročí v Bellevue
29.07.2015 10:45
Rok se s rokem sešel a najednou už je to osm let, co mne přítel v jednom malém parku poprvé políbil... Danou skutečnost jsme samozřejmě museli náležitě oslavit, a jak jinak by u mne vypadala perfektní oslava, než u dobrého jídla?Pro událost jsme zvolili restauraci Bellevue a to hned...
Italská snídaně
19.07.2015 10:38
Neberte mě za slovo, nemám vůbec tušení, jak snídají Italové, ale v tomto podání jsme ji vždy podávali v bistru Sweet & Pepper Days a zákazníci se po ní mohli utlouct :)Ingredience: 2 větší hrsti rukoly, 10 - 12 cherry rajčátek, 1 střední bageta či tousty, 4 vejce, 4 lžíce smetany,...
Vepřové kari s lilkem a květákovou rýží
02.07.2015 11:09
Na tomto receptu mě nejvíc dostala květáková rýže, úžasný nápad!Ingredience: 450 g vepřové pečeně, 1 velká cibule, 1 konzerva krájených rajčat, 1 střední lilek, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 1 lžička fenyklových semínek, 1 lžička římského kmínu, 1...
Lilkové závitky plněné ricottou v rajčatové omáčce
22.06.2015 11:47
Sice bez masa, ale i tak dost syté jídlo, která vám doma přivoní Itálii. Ingredience: 2 lilky, 500 g listového špenátu, 1 kelímek ricotty, 1 střední cibule, 1 plechovka krájených rajčat, 4 lžíce strouhaného parmezánu, špetka muškátového ořísku, olivový olej, sůl, pepřPostup: Lilky omyjeme a...
Postřehy z letošního PFF a pozvání na Warm-up Burgerfest
12.06.2015 09:24
Tak už tu máme červen, měsíc začátku léta, vysokých teplot, dní strávených u vody a grilování... Pro mne znamenal červen v posledních letech jediné - zkoušky, zkoušky a zase zkoušky. Nechce se mi věřit, že tomu už je navždycky konec. Minulý týden jsem oficiálně hodila veškerá studia za hlavu a...
Záznamy: 81 - 90 ze 255