Pečená hlíva ústřičná s pyré z kořenové zeleniny
08.06.2015 09:39
Není to tak dávno, co jsem se naprosto zamilovala do hlívy a tohle je jeden ze způsobů, jak ji mám nejraději. Ingredience: 300 g hlívy ústřičné, 1 palice česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, bylinky - tymián, rozmarýn, šalvěj,...Na pyré: libovolná kořenová zelenina, tj. celer, petržel, mrkev,...
Těstoviny s chřestem a cherry rajčátky
27.05.2015 10:02
Nebudu lhát, nebyl to nějak extra promyšlený recept. Zkrátka jsem viděla v obchodě chřest a doma pak přidala, co bylo k dispozici :) Ale výsledek se povedl. Ingredience: 250 g špaget (polovina balení), 1 balení čerstvého zeleného chřestu, 6 cherry rajčátek, 10 dkg slaniny, 4 stroužky...
Mrkvová polévka se zázvorem
12.05.2015 11:33
Koriandr i zázvor dodají polévce správný říz.Ingredience: 1 cibule, 1 petržel, 7 středně velkých mrkví, kousek zázvoru, 1 lžíce koriandru, olivový olej, sůl, pepřPostup: Všechnu zeleninu očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno a mrkev s petrželí na kostičky. Na oleji nejprve osmahneme doměkka...
Čokoládové muffiny se skořicí
06.05.2015 09:41
Čokoládová klasika, se kterou budete vždycky slavit úspěch!Ingredience: 225 hladké mouky, 55 g kakaa, 1 lžíce prášku do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, špetka soli, 115 g moučkového cukru, 150 g hořké čokolády, 2 vejce, 250 ml mléka, 85 g máslaPostup: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do mísy...
Špenátová polévka s vejcem
23.04.2015 08:17
Jarní a odlehčená polévka, která spolu s vejcem a tousty klidně nahradí hlavní chod. Ingredience: 500 g mraženého sekaného špenátu, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml plnotučného mléka, vejce (na každou porci jedno), muškátový oříšek, sůl, pepřPostup: Mražený...
Tvarohový mazanec
02.04.2015 09:25
Mazanec je Velikonoční klasika a já osobně mám nejraději tuto tvarohovou verzi - je jednoduchá a tvaroh dodá mazanci vláčnost. Ingredience: 4 lžíce rozinek, 4 lžíce tuzemského rumu, 500 g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 150 g změklého másla, 150 g cukru, 1...
Quiche se špenátem, klobáskou a sýrem
23.03.2015 08:52
Quiche je základ francouzské kuchyně, ale jeho příprava není nijak složitá, obzvlášť pokud si vypomůžete již hotovým křehkým těstem. Ingredience: 1 balení křehkého rozváleného těsta, 30 g másla + na vymazání formy, 40 dkg čabajky nebo choriza, 2 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 250 g mraženého...
Moje začátky ve Sweet&Pepper Days a recenze School restaurantu
13.03.2015 09:51
Většina z vás z Facebooku už ví, že jsem se nedávno stala součástí týmu v bistru Sweet & Pepper Days a i když se jedná jen o brigádu, jsem na ní patřičně hrdá. Práce mě těší o to víc, že jsme s přítelem bistro ještě před mým nástupem několikrát navštívili a stalo se naším...
Vanilková zmrzlina s medem
02.03.2015 09:07
Zmrzlina v zimě? Klidně! Zalezte si do postele, pusťte si film a vychutnejte si chuť smetany a medu. Ingredience: 250 ml šlehačky, 250 g mascarpone, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce meduPostup: Šlehačku vyšleháme dotuha a smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Přendáme do misky a...
Vepřové kari s kukuřičkami
19.02.2015 09:53
S přítelem jsme začali objevovat asijskou kuchyni a tohle kari nás naprosto nadchlo.Ingredience: 400 g vepřové panenky nebo pečeně, svazek jarní cibulky, 175 g baby kukuřiček, 400 ml kokosového mléka, svazek koriandru, 4 lžíce thajské červené kari pasty, 4 lžíce arašídového másla, 1 lžíce...
Záznamy: 91 - 100 ze 255