mary.ko@seznam.cz

Recepty

Kdo by nemiloval těstoviny, zvlášť když je tak jednoduché je připravit. Ingredience: 100 - 125 g libovolných těstovin, 10 dkg slaniny, 1 střední cibule, 1 vejce, 100 ml smetany, sůl, pepř, olivový olejPostup: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří, připravíme si omáčku. V misce...
Miluju polévky a tahle je nejen jednoduchá, ale taky zdravá a barevná, zkrátka ideální na vítání jara.Ingredience: máslo, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 petržel, kus celeru, případně další libovolná zelenina (květák, kedlubna, ...), 1-2 vejce, hrst petrželky, libovolný bujon (zeleninový,...
Vejce jsou vděčnou a všestranně použitelnou surovinou, na koleji obzvlášť… Ingredience: 1 vejce, pár plátků jakékoliv dobré šunky, větší hrst žampionů, 1 menší cibule, rukola k podávání, olivový olej, sůl, pepř Postup: Očistíme cibuli a žampiony a obojí nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme...
<< 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>