mary.ko@seznam.cz

Recepty

Slouží jako příloha k masu nebo i jako hlavní jídlo, pokud vyberete větší cuketu a přidáte trochu kvalitní uzeniny. Ingredience: 1 malá či střední cuketa, 3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, případně 10 dkg slaniny Postup: Cuketu pořádně omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme ji na...
Většina pánů při pohledu na květák určitě ohrne nos (nebezpečně totiž připomíná brokolici), ale pro mě jakožto milovníka zeleniny je tahle kombinace perfektní. Ingredience: 1 malý květák, 1 cibule, 10 dkg slaniny, hrst oblíbeného strouhaného sýra, olej, sůl Postup: Květák rozebereme na menší...
Asi zatím můj nejstručnější a taky nejrychlejší recept :) Ingredience: libovolné těstoviny (penne, vrtule, …), 4 lžíce smetany, 1 lžíce kečupu, 1 lžička magi, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. V misce smícháme všechny ostatní ingredience a...
<< 34 | 35 | 36 | 37 | 38 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>