mary.ko@seznam.cz

Recepty

Kmínový chléb s pivem

20.03.2014 14:43
Pokud doma nemáte domácí pekárnu a i přesto chcete zkusit upéct chleba, doporučuje tenhle, jde to totiž i bez kynutí! Ingredience: 500 g hladké mouky, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sody, 1 lžička soli, 60 g másla, 4 lžičky kmínu, 2 vejce, 180 ml podmáslí,...
Někdo je nenávidí a někdo naopak miluje, do které skupiny patříte vy? ;) Ingredience: 1 kg brambor, 350 g hrubé mouky, 1 lžička soli, sádlo či olej na omaštění, mák a moučkový cukr na dohotovení Postup: Brambory oloupeme a omyjeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Zalijeme půl litrem vody,...
Narovinu přiznám, že tento recept je obyčejná česká zhůvěřilost, která s pravou italskou kuchyní absolutně nemá nic společného. Nicméně jsem ho jednou uvařila příteli ve svých kuchařských začátcích, a co čert nechtěl, jídlo se stalo jedno z jeho nejoblíbenějších. Takže, i kdyby jen...
<< 35 | 36 | 37 | 38 | 39 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>