mary.ko@seznam.cz

Recepty

Netradiční závin s vynikající náplní. Ingredience: 1 rozválené listové těsto, 4 hrušky, 1 citron, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 50 g marcipánu, 50 g loupaných nasekaných mandlí, 1 vejce, 2 lžíce krupicového cukru Postup: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky....

Fazolový salát

05.01.2014 11:15
Napůl teplý, napůl studený a se sladkokyselou zálivkou, zkrátka výborné… Ingredience: 250 g třešňových rajčátek, 1 konzerva bílých fazolí, 10 dkg choriza, 1 červená cibule, 2 velké hrsti salátových lístků, 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce medu, olivový olej, sůl, pepř Postup: Rajčátka omyjeme,...
Letos jsem se k Vánocům rozhodla nadělovat speciální jedlé vánoční balíčky složené z domácích čokoládových a brusinkových sušenek, a protože jak u obdarovaných, tak na facebooku měly velký úspěch, rozhodla jsem se o recepty s vámi podělit… Brusinkové sušenky: 600 g bílé čokolády, 200...
<< 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>