mary.ko@seznam.cz

Recepty

Pórkový krém

12.12.2013 10:04
Zima je tu a co lépe se k ní hodí než teplá polévka. Ingredience: 1 velký pórek, zeleninový vývar nebo voda, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, olivový olej Postup: Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na troše olivového oleje ho pak v hrnci smažíme cca 3 minuty. Zalijeme...

Mexické tortilly

09.12.2013 10:59
Tortilly jsou velmi jednoduché a naplnit je můžete v podstatě čímkoliv, takže hurá do toho! Ingredience: 500 g mletého masa, 300 ml rajčatového pyré, 1 konzerva červených fazolí, 1 červená cibule, 5 lžic barbecue omáčky, tortillové placky, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 avokádo...
Trochu náročnější na přípravu, ale ten čas za to rozhodně stojí. Ingredience: 600 g kuřecích prsou, 60 g mandlových lupínků, 10 dkg slaniny, 800 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev), 2 střední cibule, 150 ml drůbežího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce medu, 2 lžičky grilovacího...
<< 37 | 38 | 39 | 40 | 41 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>