mary.ko@seznam.cz

Recepty

Kulajda

11.09.2013 19:05
Česká klasika, která bohatě vystačí jako hlavní chod. Ingredience: 250 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 – 4 lžíce hladké mouky, 500 ml tučné zakysané smetany, 4 velké brambory, 1 lžíce octa, 6 vajec, svazek kopru, 2 snítky libečku, 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, ¼...
Šťavnaté paličky a k tomu vypečená nádivka, mňam! Ingredience: 10 dkg anglické slaniny, 1 červené jablko, 2 řapíky celeru, 2 střední ciabatty, 250 ml drůbežího vývaru, 8 – 10 kuřecích paliček (dle počtu strávníků), olivový olej, sůl, pepř, 1 lžička fenyklových semínek  Postup: Slaninu...
Úžasné, úžasné, úžasné! Vláčná buchta a k tomu vynikající a nadýchaný krém, nemám co dodat. Ingredience: 250 g másla, 200 g krupicového cukru, 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky vanilkového extraktu, 3 velká vejce, 200 g řeckého jogurtu, 50 g bílé čokolády, 2...
<< 40 | 41 | 42 | 43 | 44 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>