mary.ko@seznam.cz

Recepty

Voní létem… Ingredience: 175 g změklého másla, 175 g mletých loupaných mandlí, 175 g třtinového cukru, 175 g hladké mouky, 1 a ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 1 velké vejce + 1 žloutek, 450 g jahod Postup: Všechny ingredience kromě jahod smícháme, nejlépe to jde pomocí...
Trochu oživená klasika… Ingredience: 4 vepřové řízky, 3 plátky světlého toustového chleba, 1 citron, 50 g strouhaného parmezánu, 50 g piniových oříšků, 2 snítky rozmarýnu, hladká mouka, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení  Postup: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme....
Sytý a výborný salát, přidejte k němu opečenou bagetku a máte hotovou večeři. Ingredience: 1 plechovka cizrny, 2 plechovky tuňáka, rukola (pro 4 osoby cca 4 hrsti), 4 jarní cibulky, 4 lžíce citronové šťávy, majonéza, 4 vejce sůl, pepř Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme...
<< 42 | 43 | 44 | 45 | 46 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>