mary.ko@seznam.cz

Recepty

Na tomto receptu mne nejvíc zaujala úprava salátu, a ačkoliv jsem si jí zpočátku nebyla příliš jistá, salát si mě naprosto získal. Ingredience: 2 filety z oblíbené ryby, 2 saláty little gem nebo římský salát, 150 g mraženého hrášku, 10 dkg slaniny, 2 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek...
Při prvním pokusu tohoto receptu se přítel tvářil dost nepřesvědčivě, ale po ochutnání uznal, že i jen z celeru a hub se dá vykouzlit skvělá večeře. Ingredience: 300 g hlívy ústřičné, 1 palice česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, bylinky – tymián, rozmarýn, šalvěj,…  Na celerovou kaši: 1...

Kuřecí prsa caprese

30.05.2013 12:40
Kuřecí maso nepatří mezi moje oblíbené, protože se velmi snadno vysuší, ale náplň v tomto receptu způsobí, že řízky zůstanou šťavnaté a výborné. Ingredience: 2 kuřecí prsní řízky, 4 nakládaná sušená rajčata, 100 g mozarelly, bazalka, sůl, pepř, olivový olej Postup: Předehřejeme troubu na 200...
<< 43 | 44 | 45 | 46 | 47 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>