mary.ko@seznam.cz

Recepty

Zapečené portobello

30.04.2013 11:09
Milovníci hub, připravte svoje chuťové buňky! Ingredience: 4 hlavičky portobello, 150 g čedaru, 3-4 plátky bílého toustového chleba, 200 g grilovací klobásky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olivový olej Postup: Portobello pořádně očistíme a z obou stran osolíme. Klobásky vymačkáme ze střívka...

Banánové muffiny

22.04.2013 11:44
Muffiny se zkrátka nikdy neomrzí! Ingredience: 100 g změklého másla (ne rozpuštěného!), 250 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2 velké banány, 250 ml podmáslí, 300 g polohrubé mouky, sůl, prášek do pečiva, 1 čokoláda na vaření Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C, připravíme si formu...

Kuřecí kari s fazolkami

13.04.2013 10:39
Vynikající jídlo s asijským nádechem. Ingredience: 1 cibule, 1 balení kuřecích stehenních řízků, 2 brambory, 500 ml rajčatového pyré, 20 dkg fazolek, 1 bílý jogurt, olej, kari koření Postup: Cibuli, fazolky i brambory očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a brambory na kostky. Kuřecí řízky...
<< 45 | 46 | 47 | 48 | 49 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>