mary.ko@seznam.cz

Recepty

Stačí dát do trouby a večeře je za chvíli na stole. Ingredience: 500 g vinné klobásy, 250 g fazolek, 250 g cherry rajčat, 1 červená cibule, 100 g balkánského sýra nebo fety, olivový olej, sůl, pepř Postup: Fazolky omyjeme, odřízneme jim konce a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Pomalu...

Meruňkový koláč

05.02.2013 14:37
Lehoučký a nadýchaný koláč s meruňkami… Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu (150 g), 150 g polohrubé mouky, 75 g krupicového cukru, 75 g oleje nebo rozpuštěného másla, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 1 meruňkový kompot Na drobenku: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového...
Když přijde chuť na salát… Ingredience: Jakákoliv zelenina, kterou máte rádi, já doporučuji rajčata, okurku, salát a avokádo, ale fantazii se meze nekladou… Na dresink: 3 lžíce medu, 3 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř Postup: Všechnu zeleninu očistěte, omyjte a...
<< 48 | 49 | 50 | 51 | 52 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>