mary.ko@seznam.cz

Recepty

Pórková polévka

28.12.2012 10:43
Jak se dá v zimě nejlépe zahřát? Přece polévkou! Ingredience: 1 větší pórek, máslo, 1,5 - 2 litry zeleninového vývaru Na nočky: 1 vejce, 30 g strouhaného eidamu, 50 g hrubé mouky, špetka muškátového oříšku, 1 lžička nasekané pažitky Postup: Pórek očistíme – okrájíme zvadlé listy a...

Kokosové kostky

16.12.2012 13:57
Do tohoto cukroví jsme se s přítelem zamilovali… Není jako ostatní druhy, připomíná spíše lehkou a vláčnou buchtu a tak po něm nejste hned přeslazení. Ingredience: 7 bílků, 160 g krupicového cukru, 160 g polohrubé mouky, 80 g másla, tmavá čokoládová poleva, kokos na obalení Postup:...
Vydatné a přitom lehčí jídlo. Ingredience: 2 mrkve, 1 velká cibule, 1 plechovka krájených rajčat, 200 g mraženého hrášku, 250 g těstovin tortellini, 1 l zeleninového vývaru, olivový olej, čerstvá bazalka, parmezán Postup: Mrkve a cibuli očistíme, mrkve nakrájíme na kostičky a cibuli nasekáme...
<< 50 | 51 | 52 | 53 | 54 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>