mary.ko@seznam.cz

Recepty

Jídlo ohromí hlavně toho, kdo má rád celer, ale zachutnat může i celerovým nováčkům. Ingredience: 1 velká bulva celeru, 300 ml zeleninového vývaru, 100 g nivy, hrst nasekaných vlašských ořechů, sůl, pepř Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Celer oloupeme, rozdělíme na čtvrtiny a nakrájíme...
Česká klasika, na které si pochutná každý... Ingredience: 1 kachna, sůl, kmín, voda na podlití Na bramborové knedlíky: 1 kg brambor, 300 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl Na zelí: 2 x sklenice červeného/bílého sterilovaného zelí, cibule, olej, hladká mouka, sůl, cukr, ocet Postup:...
Nevíte co s jablky a chcete zkusit něc jiného než dokola omílaný štrůdl? Zkuste tenhle koláč... Ingredience: 6 jablek, 50 g másla, 50 g moučkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 balení listového těsta Postup: Jablka omyjeme, rozkrojíme na čtvrtinky, zbavíme je jádřinců a oloupeme. V...
<< 51 | 52 | 53 | 54 | 55 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>