mary.ko@seznam.cz

Recepty

Bramborová tortilla

28.08.2012 14:38
Něco letního ze Španělska… Ingredience: 1 kg moučnatých brambor, 200 g cibule, 4 stroužky česneku, 10 vajec, 1 smetana ke šlehání, sůl, pepř, olivový olej Postup: Brambory oloupeme a povaříme 12 minut v osolené vodě. V pánvi na olivovém oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky,...

Pudinkový trifle

24.08.2012 11:21
Kdo má rád poháry, tak si přijde na své... Ingredience: 2 sáčky vanilkového pudinku, 1 l mléka, 60 g krupicového cukru, 2 balení smetany ke šlehání, 80 g moučkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 balení dětských piškotů, 4 lžíce rumu, 2 tyčinky Snickers Postup: Pudinky uvaříme podle...

Citronové špagety

23.08.2012 12:55
Ideální letní jídlo, jen uvaříte špagety, smícháte přísady na zálivku a je hotovo.   Ingredience: 1 balení špaget, 3 citrony (nejlépe bio), 80 ml olivového oleje, 1 stroužek česneku, 80 g strouhaného parmazánu, hrst bazalkových lístků, sůl, pepř Postup: Špagety uvaříme dle návodu na...
<< 56 | 57 | 58 | 59 | 60 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>