mary.ko@seznam.cz

Recepty

Tuňákový koláč

22.08.2012 12:24
Přiznám se, že jsem dlouho odmítala kombinace slaného a sladkého a koláče pro mě byly zásadně sladké. Pak jsem si jednou řekla, proč to nezkusit a tuňákový koláč byl na světě.  Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 3 velké cibule, 4 vejce, 125 ml smetany na vaření, 250 g listového těsta, 1...

Ratatouille

21.08.2012 11:19
Ano, opravdu to není jen pohádka z dílny studia Pixar, ale opravdové jídlo francouzské kuchyně! :) Ingredience: 1 lilek, 2 menší cukety, 2 červené nebo žluté papriky, 4 velká rajčata, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička krupicového cukru, ½...

Borůvkové muffiny

02.08.2012 20:18
Muffiny jsou mým oblíbeným dezertem, protože jsou snadné, rychlé a vždy dobře vypadají :) Ingredience: 280 g hladké mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, špetka soli, 115 g cukru krupice, 150 g čerstvých nebo mražených borůvek, 2 vejce, 250 ml mléka, 6 lžic slunečnicového oleje nebo 85 g...
<< 57 | 58 | 59 | 60 | 61 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>