mary.ko@seznam.cz

Recepty

Domácí pizza

30.06.2018 18:43
Těsto na pizzu je mnohem jednodušší, než se zdá a navíc se dá pohodlně zamrazit do zásoby. Ingredience: 500 g hladké mouky + na podsypání, 1/2 kostky droždí, 250 m vlažné vody, 1 lžíce panenského olivového oleje, špetka soli, špetka krupicového cukru, ingredience dle typu pizzy Postup: Do...
Čokoláda, ořechy a rozinky, co více dodávat :) Ingredience: 4 vejce, 250 g změklého másla, 180 g krupicového cukru, 5 lžic zlatého sirupu, 1 lžička vanilkového extraktu, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 50 g mletých mandlí, 100 g lískových oříšků, 200 g kvalitní tmavé čokolády,...

Koprová omáčka

21.04.2018 08:24
Na světě existují pouze dva druhy lidí – ti, co koprovku nesnáší a ti, co ji milují. Naštěstí patřím do té druhé skupiny, takže tady je recept. Ingredience: 30 g másla, 40 g hladké mouky, 250 ml libovolného vývaru, 200 ml mléka, 1 smetana ke šlehání, ocet, sůl, hrst...
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>