mary.ko@seznam.cz

Recepty

Nenechte se zmást, šátečky nejsou ve skutečnosti žádná věda! A kombinace pudinku a ovoce je výborná. Ingredience: 1 balení rozváleného listového těsta, 1 balení vanilkového pudinku, 500 ml mléka, 125 g malin, 125 g borůvek Postup: Vanilkový pudink uvaříme dle návodu na obalu (klidně jej...
Příprava je trochu delší, ale výsledek za to určitě stojí. Ingredience: 150 g rýže na rizoto, 100-200 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1 plechovka sterilizovaného hrášku (nebo stejné množství mraženého), 1 červená paprika, 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, cca 200-250 g...
Ať žije jednoduchost! Ingredience: 2 střední bagety, 2 zralá avokáda, 100-150 g uzeného lososa, balení cherry rajčat nebo 3 klasická rajčata, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř Postup: Avokádo zbavíme slupky a pecky a dužinu rozmělníme vidličkou. Dle chuti pokapeme citronovou šťávou...
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>