mary.ko@seznam.cz

Recepty

Aneb když už se přejíte jablek a budete chtít pro změnu něco slaného… Ingredience: 1 balení listového těsta, 400 g mletého masa, 3 vejce, 2-3 hrsti strouhanky, 1 lžíce sušeného tymiánu, lžička kmínu, sůl, pepř Postup: Listové těsto buď rozválíme, nebo již rozválené těsto rozprostřeme na...
Kachna nemusí být nutně jen se zelím a knedlíky, důležité jen je prsa dobře připravit.Ingredience: 2 kachní prsa, vanička/balení polníčku, 2 hrušky, 10 dkg slaniny, 1 svazek jarní cibulky, 1 lžíce vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice, olivový olej, sůl, pepřPostup: Nejprve si...
Aneb salát nemusí být jen zelené lístky a k tomu pár ingrediencí. Ingredience: 120 g libovolných těstovin (penne, fusilli, farfalle,..), vanička/balení baby špenátu, plechovka černých oliv, 2 hrsti nakládaných sušených rajčat, 1 mozzarella, 3-4 lžíce libovolného pesta, 2 lžíce strouhaného...
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>