mary.ko@seznam.cz

Recepty

Někdo to rád na sladko a někdo zase na slano… Ingredience: 300 g mraženého špenátu, 1 plát listového těsta, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 150 g nivy, máslo/olivový olej na smažení, sůl, pepř Postup: Cibuli pokrájíme nadrobno a na másle/olivovém oleji osmahneme dozlatova....

Domácí bazalkové pesto

18.07.2019 18:30
Kdo by neznal bazalkové pesto, základ italské kuchyně… Nejlepší na něm je, že k jeho přípravě vám stačí pár surovin a jednotlivé komponenty se dají krásně obměňovat. Ingredience: 1 balení řezané bazalky, 2 hrsti piniových oříšků, 1 stroužek česneku, 50-100 g parmezánu, sůl, kvalitní...
Když buchtu na plech, tak proč ne perník? Ingredience: 1 meruňkový džem, 50 g sušených meruněk, 50 g sušených brusinek, 50 g rozinek, 60 ml amaretta nebo rumu tuzemáku, 200 g medu, 4 lžíce mléka, 100 g másla, 200 g třtinového cukru, 330 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 2 lžičky...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>