mary.ko@seznam.cz

Recepty

Zajímavá kombinace rýže a lososa, jen odpůrci kopru si na své nepřijdou :) Ingredience: 2x filet z lososa, 1 sáček uvařené rýže (ideálně basmati), 2 hrsti mraženého hrášku, 2 vejce, 1 citron, 2 bobkové listy, 1 lžička celého černého pepře, ½ lžičky sladké papriky, 1 lžička mletého kmínu,...
Stačí předpřipravit pár ingrediencí a zbytek dodělá trouba. Ingredience: 2 kuřecí stehna, 150 – 200 g malých žampionů, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka černých oliv, hrst petrželky, olivový olej, sůl, pepř Postup: Cibuli očistíme a pokrájíme...

Medoví listoví šneci

23.06.2017 16:52
Dezert připravený raz dva a přitom efektní. Ingredience: 1 balení chlazeného rozváleného listového těsta, 1 pomeranč, 4 lžíce medu, sekané mandle, skořice Postup: Pomeranč omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Med rozehřejeme tak, aby byl dostatečně tekutý a dobře se nám roztíral,...
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>