mary.ko@seznam.cz

Recepty

Nakládaný modřenín

30.10.2016 10:57
Jelikož jsem dostala k výročí kuchařku „Nalož to!“ plnou inspirativních receptů na nakládání, musela jsme hned něco vyzkoušet. A za modřenín dávám palce nahoru! Ingredience: 2 sedlčanské modřeníny, 1 měkká hruška, hrst směsi různých oříšků, hrst sušených brusinek, pár lžiček rybízové nebo jiné...
Miluju slané snídaně a tahle je pro mě jednoznačně předzvěst dobrého rána a celého dne. Ingredience: 1 máslový croissant, 2 plátky kvalitní šunky, 2 vejce, lžíce másla, sůl, pepř Postup:  Croissant rozkrojíme tak, aby šel rozevřít, ale zároveň držel pohromadě. Připravíme si míchaná vejce –...
Houbová sezóna už začala a já si v práci nad obrázky košíků plných hub z Facebooku vždy zoufám… Pokud už taky máte oddovolenkováno, poblíž žádný les a přesto máte chuť na houby, zkuste tento recept. Ingredience: 500 g libovolných hub, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 snítky...
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>