mary.ko@seznam.cz

Recepty

Další tip na snídani – výběr jogurtu v tomto případě nepodceňujte, hraje tu hlavní roli! Ingredience: 2 bílé jogurty (ideálně řeckého typu), 100 g mraženého lesního ovoce, 4 lžíce medu, mletá skořice na ozdobu Postup:  Ovoce necháme buď přes noc, nebo pár hodin povolit v lednici,...
Rychlé, jemně pikantní a taaaaaaak dobré… Ingredience: 250 g špaget (polovina balení), 10 předvařených či čerstvých tygřích krevet, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, hrst petrželky, olivový olej, trocha parmezánu na posypání Postup:  Špagety uvaříme dle návodu na obalu al dente. Mezitím...
Kombinace jablek a skořice je klasika, stejně jako tento závin. Ingredience: 1 balení rozváleného listového těsta, 3-4 jablka, hrst vlašských ořechů, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce skořice, 1 vejce, pár kostiček dobré čokolády na ozdobení Postup:  Nejprve očistíme jablka – zbavíme je...
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>