mary.ko@seznam.cz

Recepty

Pusťte si do kuchyně trochu Asie… Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 3 stroužky česneku, půl svazku koriandru, 6 jarních cibulek, 1-2 větší chilli papričky, 60 ml rybí omáčky, 60 ml limetové šťávy, 50 g tmavého třtinového cukru, arašídový olej na smažení, rýže k podávání Postup: Nejprve si...
Super tip na snídani! Ingredience: 2 bílé jogurty, 10 meruněk, hrst plátků mandlí, citronová šťáva, třtinový cukr Postup:  Plátky mandlí nasucho opražíme v pánvi (trvá to pár minut) a necháme vychladnout. Meruňky vypeckujeme (pokud používáme kompotované, tak pouze slijeme) a nakrájíme na...
Lehký, svěží a s nekonečně mnoho obměn. Ingredience: směs salátových lístků, 1 konzerva tuňáka, 2 vejce, 1 sklenička zelených oliv, citron, olivový olej, sůl, pepř Postup:  Nejprve si uvaříme natvrdo vejce, ty potom oloupeme a rozkrojíme napůl. V misce promícháme olivový olej (2-4...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>