mary.ko@seznam.cz

Recepty

Zkuste to jednou bez masa… Ingredience: 1 větší cibule, 2 červené a 2 žluté papriky, 1 konzerva krájených rajčat, 1 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř, pár lístků bazalky, olivový olej + bagetka či jiné pečivo k podávání Postup:  Na olivovém oleji osmahneme doměkka cibuli pokrájenou na plátky....

Krůtí paštika

06.12.2015 15:03
Výborná večeře, chuťovka, ale i jedlý dárek pod stromeček.  Ingredience: 500 g krůtích jater, 1 střední cibule, 100 g másla, 5 snítek tymiánu, pár lžíc smetany, drůbeží vývar, sůl, pepř + lístky šalvěje a celý barevný pepř na ozdobení Postup:  Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Ze...

Gulášová polévka

25.11.2015 06:58
Na zimu jsou nejlepší teplé a vydatné polévky – zahřejí i zasytí. Ingredience: 1 velká cibule, 500 g libového hovězího masa, 3 střední brambory, 3 stroužky česneku, 500 ml – 1 l hovězího vývaru, lžíce mleté sladké papriky, špetka kmínu, lžička majoránky, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř,...
<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>