mary.ko@seznam.cz

Recepty

Tentokrát trochu po americku… :) Ingredience: 2 červené cibule, cca 100 ml světlého piva, 35 g tmavého třtinového cukru, 25 ml balzamikového octa, 4 klobásky nebo párky, 4 menší bagetky, 2 hrsti rukoly, kečup a hořčice na dokončení Na hranolky: 4 větší brambory, 2 lžíce olivového oleje, sůl Postup:...
S rozpečeným pečivem vydá i za celou večeři. Ingredience: směs salátových lístků, 2 hrsti sušených brusinek, kozí sýr, dýňový olej, pepř, rozpečená bagetka či jiné pečivo k podávání Postup:  Salátové lístky naaranžujeme na talíře, přidáme sušené brusinky a navrch kozí sýr (pokud máte sýr...

Brokolicová polévka

23.09.2015 07:31
Zarytí odpůrci brokolice, třeste se! Anebo se naopak postavte výzvě čelem a zjistěte, že to není zas až taková hrůza :) Ingredience: 1 střední brokolice, 1 střední cibule, 1 zeleninový bujon, 6 lžic smetany, menší hrst nasekané pažitky, sůl, pepř, olivový olej Postup:  Brokolici zbavíme...
<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>