mary.ko@seznam.cz

Recepty

Tahle kaše je naprostá bomba! Je plná vitaminů a energie, doporučuji si ji dát ve dnech, kdy očekáváte velký výdej, jinak vás trochu uzemní :) Ingredience: 2 banány, 1 zralé avokádo, 1 zralé mango, 100 g baby špenátu, 250 ml rostlinného mléka (mandlové, kokosové), 1 lžíce arašídového nebo...

Minestrone s klobáskami

14.04.2019 17:17
Sytá polévka, která se dá snadno připravit ve vegetariánské verzi. Ingredience: 2 cibule, 6 mrkví, 4 řapíky celeru, 4 stroužky česneku, 2x konzerva krájených rajčat, 1x konzerva bílých fazolí, 8 norimberksých nebo jiných kvalitních klobásek, 1 malý rajský protlak (70 g), 1 kostka...
Vinná klobása se podává většinou na Vánoce, my ji máme rádi i tak, třeba s tímto odlehčeným vídeňským bramborovým salátem. Ingredience: 1 balení vinné klobásy, 4 střední brambory, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml hovězího vývaru, moučkový cukr, sůl,...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>