mary.ko@seznam.cz

Recepty

Losos trochu netradičně. Ingredience: 2 filety z lososa, balení klíčků, 20 dkg zelených fazolek, 2 lžíce rostlinného oleje Na marinádu: 2 limety, 2 cm kousek zázvoru, 2 stroužky česneku, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce rýžového octa Postup: Nejprve si připravíme marinádu – vymačkáme šťávu...
Zeleninové polévky a krémy jsou moje oblíbené, za prvé proto, že jsou velmi jednoduché a za druhé z toho důvodu, že je můžete podávat teplé i studené. Ingredience: 2 červené papriky, 2 rajčata, 1 cibule, 500 ml – 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř, olivový olej Na tzatziki: 1 větší salátová...
Perfektní jako lehký oběd nebo večeře.Ingredience: 2 hermelíny Pepa na grill, 20 dkg fazolek, 2 hrsti cherry rajčátek, olivový olej, libovolná směs sušeného kořeníPostup:  V misce promícháme olivový olej (2-4 lžíce) s kořením (já použila směs červeného, černého a zeleného drceného...
<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>