mary.ko@seznam.cz

Recepty

Salát, který je geniální svou jednoduchostí.Ingredience: libovolná směs salátových lístků, 2 vejce, 10 dkg slaniny, 2 hrsti černých oliv, parmazán, olivový olej, sůl, pepřPostup: Salátové lístky rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek. Použít můžete prakticky jakékoliv - rukolu, baby špenát,...

Italská snídaně

19.07.2015 10:38
Neberte mě za slovo, nemám vůbec tušení, jak snídají Italové, ale v tomto podání jsme ji vždy podávali v bistru Sweet & Pepper Days a zákazníci se po ní mohli utlouct :)Ingredience: 2 větší hrsti rukoly, 10 - 12 cherry rajčátek, 1 střední bageta či tousty, 4 vejce, 4 lžíce smetany,...
Na tomto receptu mě nejvíc dostala květáková rýže, úžasný nápad!Ingredience: 450 g vepřové pečeně, 1 velká cibule, 1 konzerva krájených rajčat, 1 střední lilek, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 1 lžička fenyklových semínek, 1 lžička římského kmínu, 1...
<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>