mary.ko@seznam.cz

Recepty

Sice bez masa, ale i tak dost syté jídlo, která vám doma přivoní Itálii.  Ingredience: 2 lilky, 500 g listového špenátu, 1 kelímek ricotty, 1 střední cibule, 1 plechovka krájených rajčat, 4 lžíce strouhaného parmezánu, špetka muškátového ořísku, olivový olej, sůl, pepřPostup: Lilky omyjeme a...
Není to tak dávno, co jsem se naprosto zamilovala do hlívy a tohle je jeden ze způsobů, jak ji mám nejraději. Ingredience: 300 g hlívy ústřičné, 1 palice česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, bylinky - tymián, rozmarýn, šalvěj,...Na pyré: libovolná kořenová zelenina, tj. celer, petržel, mrkev,...
Nebudu lhát, nebyl to nějak extra promyšlený recept. Zkrátka jsem viděla v obchodě chřest a doma pak přidala, co bylo k dispozici :) Ale výsledek se povedl. Ingredience: 250 g špaget (polovina balení), 1 balení čerstvého zeleného chřestu, 6 cherry rajčátek, 10 dkg slaniny, 4 stroužky...
<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>