mary.ko@seznam.cz

Recepty

Koriandr i zázvor dodají polévce správný říz.Ingredience: 1 cibule, 1 petržel, 7 středně velkých mrkví, kousek zázvoru, 1 lžíce koriandru, olivový olej, sůl, pepřPostup: Všechnu zeleninu očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno a mrkev s petrželí na kostičky. Na oleji nejprve osmahneme doměkka...
Čokoládová klasika, se kterou budete vždycky slavit úspěch!Ingredience: 225 hladké mouky, 55 g kakaa, 1 lžíce prášku do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, špetka soli, 115 g moučkového cukru, 150 g hořké čokolády, 2 vejce, 250 ml mléka, 85 g máslaPostup: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do mísy...
Jarní a odlehčená polévka, která spolu s vejcem a tousty klidně nahradí hlavní chod. Ingredience: 500 g mraženého sekaného špenátu, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml plnotučného mléka, vejce (na každou porci jedno), muškátový oříšek, sůl, pepřPostup: Mražený...
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>