mary.ko@seznam.cz

Recepty

Tvarohový mazanec

02.04.2015 09:25
Mazanec je Velikonoční klasika a já osobně mám nejraději tuto tvarohovou verzi - je jednoduchá a tvaroh dodá mazanci vláčnost. Ingredience: 4 lžíce rozinek, 4 lžíce tuzemského rumu, 500 g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 150 g změklého másla, 150 g cukru, 1...
Quiche je základ francouzské kuchyně, ale jeho příprava není nijak složitá, obzvlášť pokud si vypomůžete již hotovým křehkým těstem. Ingredience: 1 balení křehkého rozváleného těsta, 30 g másla + na vymazání formy, 40 dkg čabajky nebo choriza, 2 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 250 g mraženého...
Zmrzlina v zimě? Klidně! Zalezte si do postele, pusťte si film a vychutnejte si chuť smetany a medu. Ingredience: 250 ml šlehačky, 250 g mascarpone, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce meduPostup:  Šlehačku vyšleháme dotuha a smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Přendáme do misky a...
<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>