mary.ko@seznam.cz

Recepty

S přítelem jsme začali objevovat asijskou kuchyni a tohle kari nás naprosto nadchlo.Ingredience: 400 g vepřové panenky nebo pečeně, svazek jarní cibulky, 175 g baby kukuřiček, 400 ml kokosového mléka, svazek koriandru, 4 lžíce thajské červené kari pasty, 4 lžíce arašídového másla, 1 lžíce...
Pokud máte rádi tataráky a netroufáte si jako já do toho pravého z hovězí svíčkové, zkuste losového - je extra jednoduchý, rychlý a dobrý.  Ingredience: 1 porce lososa - čerstvá a bez kůže, 1 malá šalotka, 1 limetka, 1-2 hrsti rukoly, kopr, sůl, pepř, lžíce olivového oleje, bagetka k...
Kdo by nemiloval pečení - kromě výborné chuti vám totiž sušenky krásně provoní celý byt.Ingredience: 110 g másla, 145 g třtinového cukru, 1 lžíce zlatého sirupu, 1 vejce, 200 g hladké mouky, ½ lžičky kypřícího prášku, 1 malý banán, 30 g ovesných vloček, 50 g tmavé čokoládyPostup: Změklé máslo...
<< 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>