mary.ko@seznam.cz

Recepty

Francouzskou cibulačku zná snad každý, já zkusila pro změnu tuhle rozmixovanou smetanovou verzi a cibulačku už jinak nejím :)Ingredience: 3 cibule, 25 g másla, 1 lžička krupicového cukru, 150 ml bílého vína, 600 l drůbežího vývaru, pár lžic smetany na vaření, pečivo k podávání na tousty...

Nakládaný hermelín

16.12.2014 13:16
Blíží se Vánoce a jak nejlíp udělat někomu radost než ho potěšit jedlým dárkem?  Ingredience: hermelíny menší velikosti (počet záleží na velikosti nádoby, do které je budete nakládat), červená cibule, pepř čtyř barev (celý), čerstvé chilli papričky, česnek, drcený pepř, slunečnicový olej na...
Tahle mléčná rýže je výborná - je totiž skoro bez práce a navíc se zajímavou citronovou příchutí. Ingredience: 600 ml mléka, 450 ml smetany na vaření, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 vanilkový lusk, 1 lžíce krupicového cukru, 100 g kulatozrnné rýže, 1 lžíce másla, 2 - 4 meruňky (záleží na...
<< 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>