mary.ko@seznam.cz

Recepty

Čokoládové muffiny jsou sice klasika všech klasik, ale když je chcete trochu ozvláštnit, zkuste třeba tyhle. Ingredience: 2 pomeranče, 225 g hladké mouky, 55 g kakaového prášku, 1 lžíce prášku do pečiva, špetka soli, 115 g cukru krupice, 150 g nasekané hořké čokolády, 2 vejce, cca 125 ml...

Výpečky po formansku

18.11.2014 08:51
Stoprocentně nedietní a taky stoprocentně dobré! Ingredience: 1 kg vepřového bůčku, 10 dkg slaniny, 2 cibule, půl palice česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička pepře, 125 ml piva, sůlPostup: Bůček nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky a cibuli najemno. Česnek očistíme a všechny stroužky pokrájíme na...

Krůtí sekaná

06.11.2014 10:18
Zkuste obměnu klasické sekané, tahle krůtí je vynikající.Ingredience: 1 kg krůtího mletého masa, 2 vejce, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 velká cibule, 10 dkg choriza, 80 g čedaru, 2 jarní cibulky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky sušeného oregana, strouhanka, olivový olej, sůl, pepř, 1 lžíce medu,...
<< 26 | 27 | 28 | 29 | 30 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>