mary.ko@seznam.cz

Recepty

Chilli con carne

15.09.2014 08:49
Americká klasika původně z Texasu, zkuste ji.Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 400 g konzerva krájených rajčat, 400 g konzerva červených fazolí, 1 velká cibule, 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 2 lžičky rajčatového protlaku, 300 ml hovězího vývaru, 1 lžička mleté sladké papriky,...
Zapéct se dá spoustu věcí a kombinace květák-brambory-sýr je jedna z nich. Ingredience: 1 kg květáku, 800 g brambor, 100 g čedaru, 250 ml smetany ke šlehání, 20 dkg slaniny, 2 velké cibule, olivový olej, sůl, pepřPostup: Brambory a cibule očistíme a nakrájíme obojí na silné plátky. Květák omyjeme a...
Jsou malé, snadné a děsně dobré...Ingredience: 75 g mandlových lupínků, 250 g hladké mouky, 100 g krupicového cukru, 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva, ½ lžičky soli, 1 vejce, 200 ml mléka, 2 lžíce tekutého medu, ½ lžičky vanilkového extraktu, ½ lžičky mandlového extraktu, 60 ml mandlového oleje,...
<< 28 | 29 | 30 | 31 | 32 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>