mary.ko@seznam.cz

Recepty

Ideální, když potřebujete spotřebovat nadměrnou úrodu cuket. A navíc dobré!Ingredience: 2 velké cukety, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, pepřNa dip: 1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 2 stroužky česneku, sůl, pepřPostup: Cukety omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Všechny je osolíme a...
Trochu už se mi přejedly těstoviny, tak jsem pro změnu zkusila brambory...Ingredience: 3-4 větší brambory, 1 tuňák v konzervě, 1 malý pórek, 2-3 lžíce majonézy, lžíce másla, sůl, pepřPostup:  Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě doměkka. Pórek...
Narovinu - smažení karbanátků, obzvlášť v letním počasí, je dost nevděčná práce, ale když to vydržíte, pochutnáte si královsky.Ingredience: 500 g míchaného mletého masa, 1 vejce, 1 citron, sůl, pepř, slunečnicový olej, ledový salát k podáváníPostup:  Citron opláchneme pod tekoucí vodou a...
<< 29 | 30 | 31 | 32 | 33 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>