mary.ko@seznam.cz

Recepty

Dneska pro vás mám speciální příspěvek - rovnou dva recepty z kolejní kuchyňky. Ačkoliv bych si ráda přisvojila jejich autorství, bohužel jsem je nevymyslela sama, ale jsou z hlavy dvou úžasných kuchařů, se kterými jsem měla tu čest setkat se na Erasmu. Recepty jsou spíše pro zkušenější...
Venku přes třicet stupňů - komu by se chtělo stát u plotny? Stačí smíchat pár ingrediencí a je hotovo.Ingredience: 1 menší pórek, 1 konzerva kukuřice, 1 zakysaná smetana, 3 lžíce majonézy, sůl, pepř, chleba k podáváníPostup:  Pórek očistíme a pořádně omyjeme, zbavíme ho zelených částí a...
V jednoduchosti je krása! Aneb spojte rybu s pár kousky zeleniny a máte vynikající a ještě navíc dietní oběd.  Ingredience: 1 porce lososa, 2-3 hrsti libovolných salátových lístků (rukola, polníček nebo směs),  ½ zralého avokáda, 6 ředkviček, 1 vrchovatá lžička kupovaného pesta,...
<< 30 | 31 | 32 | 33 | 34 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>