mary.ko@seznam.cz

Recepty

Když se vám omrzí míchaná vejce...Ingredience: 2 větší vejce, 8-10 žampionů, máslo, sůl, pepřPostup: Nejprve si očistíme žampiony - oloupeme je, odkrojíme špatné části a poté je pokrájíme na plátky. Vejce v misce rozkvedláme vidličkou, osolíme a opepříme. Na pánvi necháme rozehřát trochu másla...
Nebudu lhát, fazolky jsou moje oblíbená příloha, ale vám nic nebrání si jako přílohu dopřát rýži nebo rozpečenou bagetu. Ingredience: 200 - 250 g kuřecích jater, 1 větší cibule, cca 100 ml vody/vývaru, 1 lžíce kečupu, sůl, olivový olej + příloha - fazolky, rýže, pečivo,...Postup:  Játra...
Vím, že brokolice není obecně oblíbená zelenina, ale zkuste to s ní v tomto receptu, třeba se vám jí zželí... ;) Ingredience: 200 - 250 g vepřových plátků či medailonků, polovina brokolice, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, sójová omáčka, cukr moučka, olivový olej, sůl, pepřPostup:...
<< 31 | 32 | 33 | 34 | 35 >>

Články

Už dlouho jsem nenapsala nějaké doporučení nebo recenzi na podnik a to jsme jich v posledních pár měsících prošli opravdu požehnaně. Nechci se ovšem nijak rozvláčně a dlouze rozepisovat, neb každý má jiné chutě a hodnocení může být někdy velmi individuální, tedy pojďme rovnou na to :) Mr....

Pobaltská gastronomie

07.04.2019 11:40
Už to bude skoro rok, co jsme během květnových svátků navštívili pobaltské republiky a jako obvykle mi přesně tak dlouhou dobu trvalo, než jsem sepsala všechny své gastronomické zážitky z tohoto výletu... Na druhou stranu se říká lepší pozdě, než nikdy a v mém případě není lepší způsob,...
V Praze rostou v posledních letech bistra jako houby po dešti, a tak není divu, že na ně narazíte již téměř v každé části Prahy včetně Žižkova. Tady konkrétně vznikl podnik s názvem „Croq'n'Roll Bistro“ a jak již název napovídá, jde o království kroket. Rozhodně ovšem zapomeňte...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>