mary.ko@seznam.cz

Recepty

Těsto na lívance je s drobnými obměnami v podstatě vždy stejné, stačí dodržet poměr sypkých a tekutých surovin a zbytek už opět záleží jen na vaší kreativitě. Ingredience:  190 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 lžíce moučkového cukru, ½ lžičky soli, 2 vejce, 250 ml mléka,...
Jedna z českých klasik, která přitom úplně nezaplácne do křesla. Ingredience:  500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 150 ml mléka, 200 g nastrouhaného eidamu, 2 velké hrsti nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 400 g brambor, 1 lžíce másla (cca 20 g), 500 g cherry...
Tak tyhle cupcakes mne naprosto uchvátily. Jsou ultimátně čokoládové a hlavně v nich není ani jeden gram mouky, takže ideální sladký bezlepkový recept. Ingredience: 185 g másla, 200 g tmavé čokolády, 5 vajec, 100 g třtinového cukru, 125 g vlašských ořechů, 25 g holandského kakaa Na krém:...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Články

Chutě Malajsie

10.11.2014 14:26
Dnešní článek bude především názorný, protože jako správný kulinář jsem v Malajsii pečlivě dokumentovala téměř každý trh, snídani, oběd, večeři, pití, supermarket,... Zkrátka téměř všechno co se byť i jen vzdáleně týká jídla :) Ale popořádku...Jak většina z vás ví, v říjnu jsem měla...

Moje recenze v Apetitu

02.11.2014 16:48
Co si budeme povídat, každý má občas potřebu se něčím pochlubit, i když jde o zdánlivou maličkost... Tou mojí je zveřejnění mého hodnocení některých receptů v časopisu Apetit. Jde o jednoduchou věc - na začátku časopiu je vždy rubrika s názvem "5 večeří", která nabízí sezónní a většinou...
Tak už máme říjen, sezonu plnou dýní, jablek, hrušek, švestek, zvěřiny, ...  Zdroj: https://jindrichohradecky.denik.cz/zpravy_region/zacala-sezona-mostovani-20130920.htmlPodzim už je zkrátka v plném proudu a o příjemném babím létě se nám může jen zdát. Já mám kupodivu tuto sezónu docela...
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>