mary.ko@seznam.cz

Recepty

Těsto na lívance je s drobnými obměnami v podstatě vždy stejné, stačí dodržet poměr sypkých a tekutých surovin a zbytek už opět záleží jen na vaší kreativitě. Ingredience:  190 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 lžíce moučkového cukru, ½ lžičky soli, 2 vejce, 250 ml mléka,...
Jedna z českých klasik, která přitom úplně nezaplácne do křesla. Ingredience:  500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 150 ml mléka, 200 g nastrouhaného eidamu, 2 velké hrsti nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 400 g brambor, 1 lžíce másla (cca 20 g), 500 g cherry...
Tak tyhle cupcakes mne naprosto uchvátily. Jsou ultimátně čokoládové a hlavně v nich není ani jeden gram mouky, takže ideální sladký bezlepkový recept. Ingredience: 185 g másla, 200 g tmavé čokolády, 5 vajec, 100 g třtinového cukru, 125 g vlašských ořechů, 25 g holandského kakaa Na krém:...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Články

Na skok do Belgie

08.06.2018 17:31
Už jste někdy ochutnali belgickou kuchyni? V Evropě je Belgie z hlediska gastronomie většinou upozaděna velikány jako Itálie, Španělsko či Francie a přitom je to taková škoda! Belgie totiž mimo čerstvých ryb a mořských plodů nabízí i pro ni tak typické prvotřídní nadvakrát smažené hranolky, vafle...
Co si vybavíte, když se řekne Toskánsko? Itálii, Florencii, víno? Skvělé jídlo? Ano, ano, ano a ano! O Toskánsku jsem z hlediska gastronomie nikdy neměla pochyby, ale až reálná návštěva mi ukázala, že tento italský kraj je poklad. Samozřejmě jsem jej neprocestovala celý, ale i drobná...

Do Asie v Praze

06.04.2018 07:13
Není to tak dlouho, kdy jste si pod tím nejlepším z asijské kuchyně u nás v Čechách mohli představit maximálně kung pao nebo smažené nudle s kebabem z rychlého občerstvení. Situace je naštěstí dnes už úplně jiná a obzvlášť v Praze najdete spoustu míst, kde můžete okusit...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>