mary.ko@seznam.cz

Recepty

Těsto na lívance je s drobnými obměnami v podstatě vždy stejné, stačí dodržet poměr sypkých a tekutých surovin a zbytek už opět záleží jen na vaší kreativitě. Ingredience:  190 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 lžíce moučkového cukru, ½ lžičky soli, 2 vejce, 250 ml mléka,...
Jedna z českých klasik, která přitom úplně nezaplácne do křesla. Ingredience:  500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 150 ml mléka, 200 g nastrouhaného eidamu, 2 velké hrsti nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 400 g brambor, 1 lžíce másla (cca 20 g), 500 g cherry...
Tak tyhle cupcakes mne naprosto uchvátily. Jsou ultimátně čokoládové a hlavně v nich není ani jeden gram mouky, takže ideální sladký bezlepkový recept. Ingredience: 185 g másla, 200 g tmavé čokolády, 5 vajec, 100 g třtinového cukru, 125 g vlašských ořechů, 25 g holandského kakaa Na krém:...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Články

Jaro už nám snad propuklo v plné síle a tak jako je pro Velikonoce typický beránek, králík či vajíčka, pro gurmány a labužníky je okolo dubna typické období chřestu. Tato zelenina u nás zatím nemá moc velkou oblibu, což je opravdu škoda, protože se z ní dají vykouzlit jednoduchá a přitom zdravá...

Vůně jara

19.03.2013 10:58
Ačkoliv nám v posledních dnech počasí ukazuje, že jaro tedy ještě rozhodně není, astronomicky by mělo začít 21. března. A s jarem přichází nové suroviny a nové svěží a lehké chutě! Zdroj: https://back-to-my-world.blog.cz/1302/jaro  Jaro je odedávna bráno jako posel slunce a probouzející...

Sláva vegetariánům!

03.03.2013 11:23
Ačkoliv jsem klasický masožravec a na dobrý steak nedám dopustit, občas dám ráda masu dovolenou a zkouším nové chutě. Mnoho lidí si pod vegetariánskou stravou představí jen syrovou zeleninu a ovoce, ale vegetariánská kuchyně v sobě skrývá mnohem víc! Důkazem toho může být zrovna probíhající...
<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>