Správně by k ní měla patřit i vyškvařená slanina, já dávám přednost kvalitním párečkům.
Ingredience: 6 nožiček kvalitních menších párků, 4 vejce, 6 cherry rajčátek, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, 1 lžíce másla, olivový olej, sůl, pepř, opečená bageta k podávání, polníček nebo petrželka na ozdobení
Postup: Fazole přendáme z konzervy do misky a ohřejeme v mikrovlnce. Vyklepneme vejce, trochu osolíme, opepříme a rozkvedláme vidličkou. Do párečků uděláme na jedné straně zářezy a spolu s rajčátky je nasucho nebo na troše olivového oleje opečeme na pánvi. Na druhé pánvičce necháme rozpustit máslo, když je dostatečně rozehřáté, ztlumíme teplotu, přidáme rozkvedlaná vejce a jemně umícháme vajíčka – aby zůstala vláčnější, vypněte plotnu o něco dřív a nechte je pomalu dojít na pánvi. Vše až na fazolky přendáme na talíř, fazolky podáváme zvlášť v misce. Podáváme s bagetkou nebo jiným pečivem opečeným v toustovači. Pokapeme olivovým olejem a ozdobí polníčkem/petrželkou.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Množství je pro 2 osoby.
- U receptu je pravděpodobně nejsložitější vše zkoordinovat, abyste všechny složky podávali teplé – vypomozte si pokličkou nebo alobalem a vejce dělejte zásadně až jako poslední!
- Jak je zmíněno v úvodu, k receptu můžete přidat opečený plátek slaniny nebo třeba houby.